Kan få prislapp på 106 dollar

Motorola pressar priserna ännu mer med Moto E?

Motorola vill pressa priserna ännu mer efter framgångarna med Moto G. Enligt nya uppgifter kan förmodade uppföljaren Moto E få en prislapp på 106 dollar.

Publicerad Uppdaterad

Moto G var en frisk fläkt i budgetsegmentet när den lanserades i november förra året. Telefonen kan bland annat erbjuda en 4,5-tums-skärm med hd-upplösning, en fyrkärnig systemprocessor  och en 5-megapixelskamera - allt till ett pris av cirka 1500 kronor.

Motorolas satsning på budgetsegmentet har fallit väl ut. I Storbritannien har Motorola det senaste kvartalet gått från en närmast obefintlig marknadsandel till 6 procent. Dessutom har Moto G också hjälpt till att höja Anbdroids marknadsandel i de fem största europeiska länderna (Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien) till 69 procent, skrev mobil.se i början av april.

Nu ser det ut som att nästa budgetmodell från Motorola kommer att bli ännu billigare. Enligt en handelsrapport från Zaiuba kan nämligen uppföljaren Moto E komma att kosta så lite som 106 dollar, vilket motsvarar cirka 700 svenska kronor. Priset ger ingen rättvisande bild av hur mycket modellen kan komma att kosta om den släpps i Sverige. Men räknat i dollar är det en betydande skillnad gentemot Moto G, som kostade 180 dollar vid släppet i USA.

Moto E förväntas lanseras under ett pressjippo som Motorola ska hålla den 13 maj. Enligt förhandsryktena sägs Moto G-uppföljaren få en full hd-skärm på 4,3 tum, ett dubbelkärningt systemchipp (1,2GHz), 1 Gbyte i ram-minne, 4 Gbyte i lagringsminne, 5-megapixelskamera och ett batteri med en kapacitet på 1900mAh.

Källa