https://www.mobil.se/nyheter/motorola-testar-strykt-lig-platta
465619
Nyheter
Följer upp Defy

Motorola testar stryktålig platta

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/643236.jpg?itok=hmy9eihk', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/643236.jpg?itok=9GJQwNPE', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/643236.jpg', w: 586, h: 437, title: ' ' },]
Efter den tåliga Android-mobilen Defy testar nu Motorola en surfplatta som ska klara tuffa tag.

Enligt dokument som webbplatsen Engadget.com har kommit över är Motorola i färd med att avsluta testerna av en surfplatta som ska tåla omild behandling.

Plattan ska kunna stå emot vatten och smuts tillräckligt bra för att uppfylla kraven för IP54-standarden, vilket är samma nivå som flera tåliga telefoner. Det innebär att den står emot allt utom de allra minsta partiklarna och att den tål vattenstänk men inte att ligga nedsänkt i vatten någon längre tid. Den ska även kunna tappas från drygt en meters höjd.

Skärmstorleken är 7 tum och upplösningen 800x480. På baksidan finns en 8-megapixelkamera och på framsidan en 1,3-megapixelkamera. Motorola uppger inte hur stor batterikapaciteten är men har som mål att man ska kunna skicka strömmande video via Wlan under 5 timmar och 30 minuter på en laddning.