Sladdlöst

Motorola visar trådlös laddare som kan ladda på tre meters håll

Motorola har visat vidarutvecklingen av deras kontaktlösa laddare som kan ladda på avstånd. Den nya laddaren kan ladda fyra telefoner på tre meters håll.

Publicerad Uppdaterad

Trådlös laddning är inte någon nyhet. Att kunna ladda sladdlöst på avstånd från laddaren däremot, det är det inte lika många som sysslar med. Oppo och Xiaomi har redan visat olika laddare som kan ladda på avstånd, även om Oppos bara fungerar på tio centimeter och Xiaomi uppgett att den fungerar på "ett par meters" håll. Xiaomis laddare ska kunna leverera 5W och Oppos runt 7,5W. 

Vid CES i år visade Motorola upp en variant av den här tekniken, då kunde den ladda två telefoner på upp till en meters avstånd. Nu har Motorola klurat vidare på den här laddaren och en senaste versionen kan ladda fyra telefoner på upp till tre meters avstånd.

Laddarens antenner är monterade i en båge som täcker 100 grader vilket gör att telefonerna inte måste stå rakt framför laddaren. Den ska också klara av vissa hinder mellan telefonen och laddare, till exempel ska den kunna ladda telefonen även om den ligger i din ficka. Laddaren kan då lista ut vad som är din kropp och vad som är telefonen och se till att laddningsstrålen bara träffar telefonen. Motorola har dock inte sagt något om vilka siffror man kan förvänta sig från laddaren. 

Källa