1
1
https://www.mobil.se/nyheter/motorolas-nya-razr-2022-ar-slappt
572525
Nyheter
falskt
Lanserad på riktigt, men inte globalt

Motorolas nya Razr 2022 är släppt

Efter diverse stickspår så har nu Motorola presenterat sin senaste vikbara mobil Moto Razr 2022.

Rent fysiskt har Moto Razr 2022 ett nyutvecklat gångjärn som Motorola själva beskriver som tredje generationens ”star orbit hinge technology”. Det, tillsammans med den inre skärmens sex lager tjocka glas, ska inte bara göra mobilen mer hållbar när det handlar om sprickor samt ren och skär tålighet, har även gjort det möjligt att lägga till funktioner som att läsa av hur öppen skärmen är och anpassa funktioner efter det.

Den inre skärmen är på 6,7 tum med stöd för 144Hz medan den yttre skärmen är på 2,7 tum och erbjuder nio olika paneler vilka inkluderar sådant som väder, kamera, kalender och applikationer, och det går att växla mellan dem genom att svepa och höger och vänster. När det handlar om applikationerna så är det många av mobilens appar som är anpassade just för den yttre skärmen för att utnyttja den maximalt.

På insidan sitter en Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 och ett batteri på 3500 mAh. På baksidan sitter det en primär kamera på 50MP kompletterat med en 13MP-kamera som har direktfokus, samt att de har optisk bildstabilisering. Frontkameran ligger på 32MP.

Mjukvarumässigt använder Razr 2022 en uppgraderad version av myui 4.0 som ska göra det enklare för användaren att utnyttja mobilens olika funktioner genom att göra dem mer intuitiva. Det omfattar bland annat ett aningen modifierat grafiskt gränssnitt som bland annat ger användaren möjlighet att själv experimentera med olika systemfärger och låsa dessa slå igenom för både operativsystemet appar samt både Motorolas appar och appar från tredje part.

För tillfället finns Motorola Moto Razr 2022 enbart tillgängligt i Kina och det är inte sagt något om en global lansering, men med tanke på att de två första modellerna har släppts på den internationella marknaden kan vi nog förvänta oss att även denna version gör det längre fram.