Annons

Ny Firefox OS-enhet inom kort

Mozilla och Foxconn ska börja samarbeta

Mozilla och Foxconn ska börja samarbete. Foxconn överväger också att börja tillverka tillbehör. Orsaken till detta ska vara att man vill bli mindre beroende av Apples försäljning.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska Foxconn Technology Group har under senaste åren fått stark kritik för de arbetsförhållanden som råder i deras fabriker. Samtidigt har företaget tjänat stora pengar på tillverkning av enheter åt bland annat Apple och Sony.

Foxconn planerar nu p>

Men det är inte det enda som Foxconn har i rockärmen. Amerikanska tekniksajten Engadget rapporterar att Foxconn ska hålla en gemensam presskonferens med Mozilla 3 juni. 

Minst en nya Firefox OS-enhet

Tidigare under våren har Mozilla tillsammans  med ZTE och franska Alcatel visat upp de första mobiltelefonerna som körs med det nya mobila operativsystemet Firefox OS. På presskonferensen i Taipei väntas Foxconn officiellt meddela att man har gått med i Mozillas Firefox OS-projekt. 

Det talas även om att minst en ny Firefox OS-enhet förväntas att visas upp under eventet tidigt i juni. Men det är ännu oklart om detta kommer att vara en produkt som säljs under märket Foxconn eller om Foxconn enbart tillverkat den kommande produkten åt ett annat företag.

Källa