Fläkt som surrar

MWC: Vi känner på Oneplus 11 Concept – inte het

Oneplus har sedan tidigare förhandsvisat sin konceptmobil med slingor på baksidan. Nu lyfter de helt på skynket och avslöjar att telefonen även har ett avancerat kylsystem.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus konceptmobil kombinerar ett annorlunda utseende med faktisk funktion, ett avancerat kylsystem. När jag lyfter teleofnen och håller den mot örat så kan jag mycket riktigt höra den lilla pumpen surra där inne. Kylsystemet ska kunna sänka temperaturen på telefonen med upp till 2,1 grader vid spelande och med upp till 1,6 grader under laddning, något som minskar tiden det tar att ladda fullt. Med ett mönster av lysande ledningar på baksidan av telefonen ser Oneplus 11 Concept ut som få andra telefoner, men har därmed klara likheter med tidigare Oneplus-grundaren Carl Peis Nothing-telefon med Glyph-gränssnitt.

I samband med att telefonen visades upp berättade Oneplus att den är utrustad med en mikropump som pumpar kylvätskan i ledningar inbäddade mellan ett övre och ett undre membran.

Tidigare koncepttelefoner från Oneplus har varit till exempel Concept One som dolde kamerorna bakom glas framtaget tillsammans med McLaren och Oneplus 8T Concept vars baksida kunde skifta i färg och hade sensorer som lät dig styra vissa funktioner med gester i luften.

Alla dessa telefoner har dock det gemensamt att de inte släpps till försäljning, så Oneplus 11 Concept är mer ett exempel på vad som går att göra, men som i alla fall idag inte lämpar sig för masstillverkning.