Inte längre gratis

Myfitnesspal får premiumtjänst

Kaloriräknaren Myfitnesspal får till sist ett betalalternativ, här är nyheterna.

Publicerad Uppdaterad

När det pratas om kaloriräknarappar är det i stort sett Lifesum eller Myfitnesspal som kommer på tal. Just Lifesum är väldigt noga med att hänvisa till sin premiumtjänst och tjatar på dig att du ska uppgradera ungefär varje gång du trycker på något i appen. Myfitnesspal har hittills varit helt och hållet gratis och annonsfinansierad och det har inte ens gått att betala för appen om du haft lust.

Nu, efter att Myfitnesspal köpts upp av Under Armour, kommer den första större förändringen för tjänsten, nämligen en premiumtjänst. För tio dollar i månaden, eller 50 dollar per år, slipper du bland annat annonserna, får större detaljöversikt över näringsvärden och du får större möjlighet att anpassa appens utseende till de mål du försöker uppnå. Det ska även finnas kostplaner och liknande i appen.

Premiumtjänsten kommer att rullas ut nu i dagarna, även om den i skrivande stund inte har sett dagens ljus. Exakt hur mycket gratisversionen kommer att tjata på dig att uppgradera och hur pass användbar gratisversionen kommer fortsätta att vara återstår därför att se, men sett till att appen inte haft ett betalalternativ tidigare kan vi hoppas på att tjatet inte blir så farligt.

Premiumtjänster i appar, bra eller dåligt? Kommentarsfältet är ditt.