"Mer överskådligt namn än 898"

Nästa Snapdragon heter inte 898 – får nytt namn

Chiptillverkaren Qualcomm meddelar nu att varumärket Snapdragon blir mer fristående och de berättar också att de kommer att ändra på namngivningen på sina mobilchip framöver.

Publicerad Uppdaterad

Chiptillverkaren Qualcomm har meddelat ett par förändringar kring sin framtid. Framför allt är det två olika delar som kanske speciellt är värda att ta upp. Det första är att varumärket Snapdragon blir mer självständigt och att chipseten därför kommer att kallas bara Snapdragon och inte som tidigare Qualcomm Snapdragon.

Det andra som kan vara värt att poängtera är att de bestämt sig för att ändra namnsystemet med siffror på sina Snapdragonchip. De ska övergå från en tresiffrig benämning till en kortare och mer överskådlig som ska börja i och med efterträdaren till Snapdragon 888, som tidigare antogs heta 898. Det chippet ska nu istället kallas för Snapdragon 8 Gen1 och nästa år kommer därmed andra generationens Snapdragon 8.

Det toppchipp som väntas släppas den 30 november verkar få en Cortex-X2 huvudkärna klockad till 3.0GHz, tre Cortex-A710 klockade till 2.5GHz och fyra stycken Cortex-A510 som körs på 1.79GHz. 

Lanseringen sker på Snapdragon Tech Summit som börjar den 30 november. Vidare kommer Snapdragon-chippen numera inte heta något med 5G eftersom det nu ses som underförstått och något som alla chipp utrustas med. 

Källa