Uppgifter från LG

"Nästa toppmodell får Snapdragon 800"

Nästa toppmodell från LG ska hämta sin processorkraft från Qualcomms värsting-chipp, Snapdragon 800. Det skriver tillverkaren i ett pressmeddelande.

Publicerad Uppdaterad

LG och Qualcomm har samarbetet länge när det gäller mobila processorer. Nu ser företagens relation ut att bli än mer intim. I ett pressmeddelande som skickades ut nyligen berättar LG nämligen att uppföljaren till Optimus G kommer att vara utrustad med systemprocessorn Snapdragon 800 för att ge "den ultimata mobila upplevelsen". 

Qualcomm uppger att Snapdragon 800 ska bjuda på upp till 75 procent högre CPU-prestanda i jämförelse med den Snapdragon S4 Pro-systemprocessor som finns i LG Optimus G.

Stöd för LTE Advanced

En annan aspekt som är intressant med Snapdragon 800 är det inbyggda stödet för LTE Advanced, vilket kan beskrivas som en förbättring av dagens LTE-teknik. I teorin uppges LTE Advanced kunna nå en överföringshastighet på 1 000Mbit/s, men just nu erbjuds tekniken inte av någon operatör i Sverige.

I nuläget finns det få förhandsdetaljer om LG:s nya prestandamodell, men enligt vad den amerikanska tekniksajten Engadget erfar kan telefonen komma att ha en femtumsskärm med full hd-upplösning, samt ska köras med Android 4.2.2.

Källa