Trots hårda kritiken mot omdesignen

Nedladdningen av Snapchat ökar drastiskt

Många befintliga Snapchat-användare har mer eller mindre rasat mot den omdesign av tjänsten som nyligen genomfördes, för att göra appen enklare att förstå sig på. Men omdesignen var förmodligen ingen jättedum idé, trots allt. För appen laddas nu ner som aldrig tidigare.

Publicerad Uppdaterad

Snapchat har haft problem med användartillväxten, något som till stor del kan förklaras av att appen inte är särskilt enkel att förstå sig på. Fråga vem som helst som befinner sig norr om 39 års ålder, och du får förmodligen veta att vederbörande har testat appen men ”inte fattat ett dugg”. Just därför genomförde Snapchat nyligen en rätt rejäl omdesign av appen, så att den ska bli mer intuitiv och lättnavigerad. Det hela föll dock inte helt och hållet i god jord, och många vana Snapchat-användare uttryckte både ilska och frustration i kölvattnet av omdesignen. Men möjligen gjorde Snapchat ändå helt rätt, för tittar man på nedladdningarna så har det hela onekligen haft önskad effekt. 

Dramatisk ökning

Det är färska siffror från analysfirman Sensor Tower som visar att ”nya” Snapchat laddades ned hela 911 000 gånger mellan den sjätte och 12:e februari. Det innebar en ökning med smått magnifika 55 procent jämfört med veckan innan, då 589 000 personer valde att plocka hem appen. Då har man alltså inte räknat in konton som redan hade en version av Snapchat installerad, utan enbart förstagångs-nedladdningar. Det går förstås inte att säga hur många nya användare nedladdningarna innebär, och möjligen bidrog en viss nyfikenhet till den dramatiska ökningen. Men det är ändå en anmärkningsvärd siffra. Nu återstår det att se om Snapchat kanske kan få fart på användartillväxten även på lite längre sikt, eller om det bara handlar om en kortare intressepeak. 

Källa