Felaktig uppgift sprids

Nej, Siri avslöjar inte förbättrad Siri på WWDC 2018

Den som frågar Apples AI-assistent Siri om utvecklarkonferensen WWDC får veta att Siri snart kommer att bli smartare och får en ny röst, samt att någon form av ny hårdvara är på gång. Men uppgiften som nu fått stor spridning har visat sig vara felaktig och gäller förra årets upplaga av WWDC.

Publicerad Uppdaterad

Årets upplaga av Apples utvecklarkonferens WWDC inleds den 4 juni och är därmed inte allt för avlägsen. En av de saker som står på många Apple-anhängares önskelistor är förstås en förbättrad version av AI-assistenten Siri, som halkat efter konkurrenter som Alexa och Google Assistant rejält under de senaste åren. Det har kommit en del indikationer på att Apple är på väg att förbättra Siri avsevärt, inte minst i form av en rad strategiska rekryteringar och ett nytt ledarskap för utvecklingen av assistenten. Och förhoppningarna väcktes nyligen bland många, då Siri själv tycks ha uppgivit att hon blivit bättre. Men svaren ligger kvar sedan förra årets WWDC och gäller alltså inte årets upplaga av utvecklarkonferensen.  

Flera olika svar

Ett av de svar som Siri kommer med om man ber assistenten berätta om WWDC gör gällande att ”hon” blivit smartare. ”Jag vill inte skryta, men jag har blivit mycket smartare. Det måste vara alla de där sena nätterna med näsan i böckerna…” lyder meddelandet på svenska. Svaret ska dock gälla WWDC 2017 snarare än 2018, något som också lär gälla ett annat svar, som många menar har indikerat att en ny Homepod är på gång. ”Jag kommer att få ett nytt glänsande hem. Okej, inte glänsande. Mer nätformat och matt”. Det är däremot oklart om det tredje svaret, som indikerar att Siri ska ha fått en ny röst, också är gammalt. 

Källa