https://www.mobil.se/nyheter/neo-v-billigare-version-av-neo
482241
Nyheter
Med enklare kamera

Neo V - billigare version av Neo

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/641707.jpg?itok=yGXPQGEP', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/641707.jpg?itok=0yIgyePi', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/641707.jpg', w: 540, h: 300, title: ' ' },]
Nu lanserar Sony Ericsson en billigare variant av Neo där man valt att använda en kamera med lägre upplösning. Samtidigt får telefonen Sony Ericssons nya mjukvaran som gör det möjligt att ta 3D-bilder.

Strax innan Sony Ericsson börjar sälja Ray med en 8 megapixelkamera och en prislapp en bit över 3000 kronor passar man på att lansera en ny och billigare version av Neo. Neo V som den nya modellen heter är i stort sett samma telefon som den ursprungliga Neo-modellen. Enligt Erik Yström på Sony Ericsson är kameran det som i huvudsak skiljer de båda modellerna åt.

Den nya Neo V är försedd med en 5-megapixelkamera medan den första Neo har en 8-megapixelkamera. Eftersom kameramodulen är billigare blir priset också något som skiljer dem åt. Yström anger inte något exakt pris men säger att man kan räkna med ett pris som ligger cirka 500 till 1000 kronor under priset för Neo, De flesta återförsäljare har satt ett pris på Neo i internvallet 3000-3500 kronor, vilket alltså innebär att Neo V under alla förhållande bör hamna under 3000 kronor.

Kameran i Neo V kommer även att ha en funktion för att ta bilder av en typ som Sony Ericsson kallar 3D Sweep Panorama. 3D-bilderna sätts samman av flera bilder som tas när man flyttar kameran i sidled och kan bara spelas upp om man kopplar mobilen till en tv med stöd för 3D-visning. Fotofunktionen är en de uppdateringar som den nya mjukvaran till Sony Ericsson kommer att börja rulla under oktober till  övriga Android-mobiler som lanserats under 2011.

I skrivande stund har vi inte lyckats få något besked från Sony Ericsson om när Neo V ska börja säljas men troligen kommer tidpunkten att sammanfalla ungefär med utrullningen av den nya mjukvaran. Neo V kommer att säljas i en vit version, utöver de blå, röda och silverfärgade versioner som ska tillverkas av både Neo och Neo V.