Sony Ericsson uppgraderar

Xperia-uppgradering ger 3D-foto och 2.3.4

Sony Ericsson kommer att uppgradera årets Android-mobiler till Android 2.3.4 samtidigt som man lägger till nya funktioner som 3D-foto och videosamtal.

Publicerad Uppdaterad

Under oktober ska uppgraderingen börja rullas ut till alla Xperia-mobiler som börjat säljas i år. Uppgraderingen innebär bland annat att man byter Android-version till 2.3.4.

Den mest anmärkningsvärda förbättringen är kanske att kameran på baksidan kan användas för 3D-foto oavsett vilken av de uppgraderade modellerna som man har. En 3D-bild tas genom att man flyttar telefonen i sidled och sedan sammanfogas de olika exponeringarna till en 3D-bild. Vill man titta på bilderna krävs dock att man har tillgång till en tv som kan visa 3D, eftersom ingen av telefonernas skärmar klarar detta. 

Uppgraderingen lägger också till en funktion som ska göra det möjligt att alltid kunna ta skärmdumpar oavsett vad man för tillfället gör med telefonen.

Om man placerar telefonen i en Sony Ericsson Live Dock kommer man att kunna ansluta mus och tangentbord via usb. Har telefonen hdmi-utgång kan man även ansluta en extern skärm.

Så kallad swipe-inmatning av text ingår också i uppdateringen. Istället för att trycka på bokstäverna en och en på skärmtangentbordet drar man fingret mellan bokstäverna i rätt ordning. Det är inte fråga om Swype, det system som Samsung använder i sina smartphones, men principen är den samma.