Annons

Värdigt innehåll till superskärm

Netflix slår på HDR på Xperia XZ Premium

Netflix har meddelat att man nu lagt till Sony Xperia XZ Premium till den korta listan över mobiler som kan ta del av innehåll i HDR.

Publicerad Uppdaterad

Skärmen på Sony Xperia XZ Premium har, förutom en upplösning på 3840 x 2160 pixel, stöd för färgåtergivning i HDR. HDR står för High Dynamic Range, och den högre dynamiken ger bilder där det svarta kan vara riktigt svart och det vita bländande vitt samtidigt, något äldre videotekniker inte tillåter eftersom skärmarna de gjordes för hursomhelst inte klarade av det.

Precis som med 4k-video har man dock inte så mycket glädje av det utan innehåll att ta del av, men nu har i alla fall Netflix slagit på HDR till Xperia XZ Premium, så om du har telefonen med sin senaste systemprogramvara ska du nu också ha bättre färgåtergivning när du tittar på Netflix.

Xperia XZ Premium är den andra telefonen att få stöd för HDR från Netflix. Den första var LG G6. Även skärmen på Samsung Galaxy S8 och S8 Plus har stöd för HDR, så det är nog inte omöjligt att vi får se HDR-video från Netflix till Samsungs flaggskepp också inom kort.

Någon som provat och märkt någon skillnad? Välkomna att kommentera!

Källa