Kan bli mer än bara mobilspel

Netflix spelsatsning allt större

Filmtjänsten Netflix fortsätter sin spelsatsning, och kan komma att testa ett nytt spår.

Publicerad Uppdaterad

När Netflix presenterade sin kvartalsrapport visade det sig att man inte har för avsikt att trappa ner på sin spelsatsning utan tvärtom - den ska växa ordentligt under de kommande åren. Enligt rapporten har man för tillfället släppt 35 stycken spel till sina prenumeranter, samt att man har 55 nya spel under utveckling där flera av dem baserar sig på filmer och serier som tjänsten har.

Dessutom har Netflix spelchef Mike Verdu sagt att man kan komma att bredda spelandet med en molntjänst för strömmande spel, och att det är en möjlighet för spelande som man tar på väldigt stort allvar. Verdu säger att ”Vi kommer att närma oss detta på samma sätt som vi gjorde med mobilen - börja smått, var ödmjuka, var omtänksamma - men det är ett steg vi tycker att vi ska ta. Förlängningen till molnet handlar egentligen om att nå de andra enheterna där människor upplever Netflix.”

Det framgår dock inte hur långt gångna planera man har på molnspelande, och inte heller hur många av de 55 spelen som är under utveckling kan handla om strömmande spel och hur många som är dedikerade för mobiler.