Väntas i slutet av september

Nexus 5x på bild

Det väntade släppet av årets Nexus-mobiler drar närmare, och nu har det läckt ut en pressbild av den mindre modellen tillsammans med mer detaljer.

Publicerad Uppdaterad

Google brukar lansera sina Nexus-modeller under hösten utan några större åthävor, dunka ut en pressrelease, sen går de att beställa i Google play, bara. Den samlade ryktesfloran talar denna gång om släpp i slutet av september, och därför är det inte så konstigt att läckorna blir allt fler.

Senast är en komplett bild av den mindre av de två Nexus-modellerna, som sägs ha fått namnet Nexus 5X, och ska tillverkas av LG. Enligt Android Pit rör det sig inte om en pressbild, utan ett fotografi som har frilagts för att skydda källan. Vi har inga garantier att bilden inte är fejk, men den stämmer bra med såväl rykten som de övriga bilder på delar och skal som cirkulerat, så det finns heller ingen anledning att misstro bilden.

Det vi ser på bilden är en kamera som sticker ut en aning, en fingeravtrycksläsare, dubbla fotolampor och (troligen) LG:s laserautofokus.

Enligt tidigare uppgifter ska Nexus 5X ha 5,2-tumsskärm med 1920 x 1080 pixel, och Snapdragon 808 som chipset. Arbetsminnet ska vara på 3 GB och batteriet på 2700 mAh. Lagringsminnet ska vara på 16 eller 32 GB, och någon minneskortplats ska vi nog inte vänta oss denna gång heller.

Enligt uppgift ska 12,7-megapixelkameran inte vara lika vass som i LG G4. I gengäld ser prislappen ut att hamna på under 4000 kronor. Det ser alltså ut som att Nexus 5X blir en återgång till det koncept med "prisvärda toppmodeller" som präglade serien fram till Nexus 6.

Källa