Förvirring

Nexus: Fingeravläsaren kan få gester

Trots att Pixel-mobilerna har samma fysiska fingeravtrycksläsare som Nexus 5X och Nexus 6P så har de sistnämnda ingen gestfunktionalitet. Det kan komma att ändras.

Publicerad Uppdaterad

Enligt Google är orsaken till avsaknaden av gester på de ovan nämnda Nexus-mobilerna att läsaren har en äldre firmware än på de nya Pixel-lurarna. Denna firmware, alltså telefonens grundläggande programvara, har enligt företaget inte stöd för den funktionen. Men det verkar som att det skulle kunna gå att åtgärda, vilket naturligtvis öppnar för frågan varför Google inte bara uppdaterar mjukvaran på Nexus-lurarna. Teknikwebbsidan Android police hörde av sig till Google och ställde just den frågan.

Googles PR-firma svarade att företaget ”utvärderar” möjligheten att uppdatera fingeravtrycksavläsarens firmware-version för Nexus 5X och Nexus 6P. Nu betyder inte svaret nödvändigtvis att det kommer att ske, PR-avdelningen kan ju ge ett diffust ja/nej-svar och hoppas att frågan rinner ut i sanden med tiden. Men det faktum att de inte säger blankt nej inger i alla fall en gnutta hopp. 

Källa