https://www.mobil.se/nyheter/nexus-player-sl-ppt-i-sverige
559048
Nyheter
Äntligen

Nexus Player släppt i Sverige

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/nexusplayer.jpg?itok=Zr6QOZvZ', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/nexusplayer.jpg?itok=FEzwKx55', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/nexusplayer.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Nu har Googles nya mediaspelare dykt upp i svenska butiker.

Nexus Player är storebror till Chromecast och enheten som ska innebära en hel del ytterligare funktioner jämfört med den lilla streamingstickan.

Nu har Google släppt enheten i Sverige utan några som helst fanfarer. Istället är det tillverkaren av enheten, Asus, som berättar att den finns tillgänglig och att Google själva kommer att berätta om tillgängligheten nu under morgonen via sin Google+-sida. För 999 kronor blir spelaren din och om du vill ha en spelkontroll till det hela får du lägga ut ytterligare 489 kronor. I skrivande stund verkar svenska Google play inte riktigt kunna bestämma sig om den vill fungera eller ej, men så snart det hela vaknar borde spelaren kunna beställas här.

I dagsläget finns det inte så mycket svenska material, men du kan använda enheten på samma sätt som en chromecast och därmed strömma över exempelvis SVT Play från mobilen tills vidare.

Relaterade artiklar