Annons

Få nyheter

Nike släpper nytt Fuelband

Det populära stegräknararmbandet Fuelband har uppdaterats av Nike, men fortfarande är en svensk lansering oklar.

Publicerad Uppdaterad

Nikes Fuelband är kanske inte den mest funktionsrika av alla uppkopplade stegräknare som släppts de senaste åren, men trots det har den snabbt blivit en av de mest populära. Nu har Nike utannonserat Fuelband SE, second edition.

Enligt Nike själva är det största uppdateringen att bandet har bättre koll på när du faktiskt rör på dig och vilka aktiviteter som faktiskt ska räknas in i din dagliga motion. Även påminnelser och möjlighet att knacka på enheten för att visa tiden har lagts till, tillsammans med en uppdaterad app. 

Själva bandet synkar fortfarande endast med Iphone, något Nike varit tydliga med tidigare att inte ändra på. Rent fysiskt kommer bandet att lanseras i fler färger och vara något mer vattentätt än tidigare. Överföringen till telefonen sköts via bluetooth 4.0 och prislappen landar på 150 dollar, som tidigare modell. Det finns däremot inga indikationer på att Fuelband kommer att lanseras i Sverige denna gång heller, men vi håller ögonen öppna. Positivt för en eventuell Sverigelansering är att Tyskland, Storbritannien, Japan och Frankrike även kommer att vara med bland lanseringsländerna.

Även om Nikes främsta mål med Fuelband är att hålla allt så enkelt som möjligt, precis som med alla andra Nike+-prylar, känns det ändå lite snålt. Deras mätningar i Fuel points istället för rena steg är ett smart mått för att enkelt få in övriga sporter i det hela, men med en höjdmätare kunde den algoritmen ökas ännu mer (som Fitbit gör med att räkna antal trappor du gått upp för) och alla hårdvarudetaljer för att logga sömn (precis som både Jawbone och Fitbit bland annat) finns redan inbyggt.

En liten vibrationsmotor och den hade även kunnat fungera som väckarklocka. Alla detaljer kan integreras och fortfarande fungera lika enkelt som Nike vill ha det, men nu känns det mest som en ganska feg mellanuppdatering. Stöd för Androidenheter med Android 4.3 borde väl i alla fall ha kunnat gå? Trots Nikes samarbete med Apple.