https://www.mobil.se/nyheter/nintendo-mobilspelkontroll
561723
Nyheter
Spel

Nintendo mobilspelkontroll

Den japanska spelkonsoltillverkaren Nintendo kan komma att göra fysiska spelkontroller till mobiler.

Nintendo, som inte för så länge sedan började göra spelappar till mobiler, verkar ha planer på att satsa ytterligare på mobiltelefoner och plattor. På företagets årliga aktiestämma öppnade Nintendo för idén att tillverka spelkontroller till ”smarta enheter”. 

”Avslöjandet” kom i en fråga och svar-session med Shinya Takahashi från Nintendos Entertainment Planning and Development Division. I en längre diskussion om mobilspel och problematiken kring att tillfredsställande styra aktionspel med pekskärmar, fick Takahashi frågan ”har Nintendo några planer att lansera en fysisk spelkontroll och investera i nya högkvalitativa aktionspel?”. Hans svar var ”Fysiska kontroller för smarta enheter finns redan tillgängliga på marknaden och det är möjligt att vi själva kommer att utveckla något nytt.”  

Betyder det här att vi snart får se en spelkontroll från Nintendo till Android- och Ios-enheter? Inte nödvändigtvis. Takahashi lade nämligen till en ”å andra sidan” när han sade att Nintendos sätt att tänka är att se om det inte går att skapa bra aktionspel som går att styra på pekskärmen.  

Vill ni veta mer om vad som sades under stämman så kan ni följa länken under den här artikeln. 

Ämnen