Systemuppdatering

Nokia 8 får nu Android 8.0 Oreo

Nu i eftermiddag börjar uppdateringen av Nokia 8 till den senaste Androidversionen rullas ut.

Publicerad Uppdaterad

HMD Global som gör Nokiatelefonerna meddelar att uppdateringen av Nokia 8 till Android 8.0 Oreo börjar att skickas ut nu under eftermiddagen till skandinaviska användare. Uppdateringen sker over the air, det vill säga att du får en notifiering i telefonen och kan installera uppdateringen utan att koppla den till en dator. Den som är otålig kan själv gå in i inställningarna och leta efter den nya uppdateringen.

- Vi är stolta över att kunna erbjuda vår rena och säkra utgåva av Android 8.0 Oreo på Nokia 8. Vi vill alltid ge våra fans den bästa Android-upplevelse som är möjlig och har använt tiden för att testa, optimera och finjustera plattformen. Android 8.0 Oreo är fullt med nya funktioner som gör det ännu roligare att kommunicera, skapa, spela och upptäcka, och dessa upplevelser levereras utan onödigt plotter, med hög prestanda och ännu bättre batteritid, kommenterar Juho Sarvikas, produktchef på HMD Global.

HMD Global håller sig således även denna gång till Googles originalversion av Android 8.0 Oreo utan egna tillägg i användargränssnittet eller andra förinstallerade appar än Googles egna.

Android 8.0 Oreo bjuder på en del förändringar i notifieringsfältet och inställningsmenyerna, ger appar möjlighet att visa rörliga bilder ovanpå andra appar, och utseendet på emojis har uppdaterats. Appar i bakgrunden drar nu mindre ström, och appar startar snabbare när man trycker på dem.