Geekbench-test avslöjar

Nokia 9 kan få hela 8 GB RAM

Nokia 9 kan få hela 8 GB arbetsminne. Det visar ett nyligen genomfört benchmarktest.
Nokia 9 kan få hela 8 GB arbetsminne. Det visar ett nyligen genomfört benchmarktest.

Om ett färskt test på Geekbench är att lita på, så ser det ut som att det kommande Nokia-flaggskeppet får oerhört generöst med arbetsminne.

Publicerad Uppdaterad

Det cirkulerar redan mängder av obekräftade uppgifter om HMD Globals kommande Nokia-flaggskepp Nokia 9. Ingen av de tidigare publicerade uppgifterna nämner dock ett RAM-minne i paritet med det som nu tycks sitta i en Nokia 9-enhet som testats på Geekbench. Den har nämligen inte mindre än 8 GB arbetsminne, vilket får anses som oerhört generöst med dagens mått mätt. 

Kan bli ny standard

Nokia 9 blir dock inte först i världen med ett så generöst RAM-minne. Asus nya augmented reality-fokuserade telefon Zenfone AR ska till exempel vara rustad med 8 GB arbetsminne, och rykten om en ZTE-enhet med 8 GB RAM har också florerat under en tid. Men det är självfallet ändå en imponerande mängd arbetsminne det handlar om, även om 8 GB förr eller senare lär bli en ny standard. Och framför allt, så har det i förhandsryktena om Nokia 9 handlat om 4 GB. 

Inget jättebra resultat

Förutom arbetsminnet, så avslöjar Geekbench-testet också att enheten får en Snapdragon 835-processor. Resultatet i benchmarktestet lämnar ändå en hel del i övrigt att önska. Single-core-poängen ligger på 615 och multi-core-poängen på 1 116. Det kan till exempel jämföras med Oneplus 5 som fick 1 963 respektive 6 687 poäng i samma test. Nokia 9 tycks dock ha gjort bättre ifrån sig vid tidigare benchmarktester, vilket tyder på att HMD fortfarande befinner sig i ett tidigt utvecklingsskede. 

Källa