https://www.mobil.se/nyheter/nokia-lanserar-nya-modeller-under-mwc
568189
Nyheter
Nokia släpper nytt

Nokia lanserar nya modeller under MWC – bjuder in till presskonferens

● BILDSPEL Nokia 9 Pureview
I ett pressmeddelande bjuder Nokia in till ett pressevent under den stora mobilmässan MWC i Barcelona i februari.

Mässan börjar officiellt den 24 februari, men många tillverkare har lagt egna pressevent under dagarna innan den officiella mässan. Nokia, eller HMD Global, är inget undantag. Deras event är den 23 februari, en dag innan själva mässan öppnar. Bjuder man in journalister brukar man ha något att berätta och den här gången kan vi nog utgå ifrån att det kommer att lanseras nya modeller. Men vilka? 

Det är kanske inte allt för sannolikt att HMD Global kommer att lansera sin kommande toppmodell som tros heta Pureview 9.2 som vi skrev om här om dagen. Det eftersom de enligt uppgift valt att slopa sin tidigare tänkta, och redan försenade, toppmodell och istället satsat på denna då den skulle få det nya Snapdragon 865-chipet.

Men istället kanske de kommer att lansera sin 5G-förberedda modell, 8.2 5G, som de tidigare bekräftat. De har även bekräftat att den modellen kommer att ha ett Snapdragon 765G som motor. Det sägs även att 8.2 kommer att ha fyra kameror på baksidan, med Zeiss-optik, med 64 megapixlar samt en selfiekamera med 32 megapixlar. Skärmen sägs bli en 6,2 tums IPS LCD med stöd för HDR 10+. Dessa detaljer har inte bekräftats av HMD Global, inte heller det påstådda priset på 459 euro, vilket skulle göra den till en av de den billigaste 5G-telefonerna på marknaden. 

Måhända kommer de också att lansera två billigare modeller, 5.2 och 1.3. Den förstnämnda sägs få ett äldre Snapdragon 632 chip och en skärm på 6,2 tum. Enligt ryktena ska 5.2 få dubbla kameror på baksidan med åtta respektiva sexton megapixlars upplösning, framsidans kamera sägs få en upplösning på åtta megapixlar. Stämmer priserna kommer den att hamna runt 169 euro. Den ännu enklare 1.3 sägs vara en instegsmodell med 1GB ramminne och 8GB lagringsutrymme. 

Men som vanligt får man vänta till den officiella lanseringen den 23:e. 

Ämnen