1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nokia-x20-uppdateras-till-android-12
571363
Nyheter
falskt
Systemuppdatering

Nokia X20 uppdateras till Android 12

HMD Globals mobiltelefon Nokia X20 kommer att uppdateras till Android 12, uppdateringen rullas ut idag och det är den första Nokia-telefonen som får Android 12.

Nokia har meddelat att deras X20 kommer att bli den första Nokiatelefonen som uppdateras till Android 12. Mobilen lanserades i våras och då utlovades att enheten skulle få OS-uppdateringar och säkerhetsuppdateringar i tre år. Något som det trycktes på för att det skulle visa att X20 var tänkt som en telefon man skulle ha under en lång tid. Tänkvärt då är väl att EU har lagt fram förslag om att tillverkare ska göra ovanstående, samt tillhandahålla reservdelar i upp till fem år. Men det är så klart positivt att se att någon tillverkare försöker få sina produkter attraktiva för den som inte vill byta telefon allt för ofta. 

Nu kommer alltså Android 12 att börja rullas ut till HMD Globals mobil Nokia X20. 

Den drivs av Snapdragon 480 5G, ett chip man oftast ser i budgetmodellerna (Nokia X20 kostar runt 3990 kronor). Kamerorna på baksidan är tre till antalet och har upplösningar på 64 megapixel i huvudkameran, fem megapixlar i vidvinkel, två megapixlar i makrokameran och en två megapixels djupsesnor. Den framåtriktade kameran har en upplösning på 32 megapixlar. Batteriet har en kapacitet på 4470mAh och kan laddas med 18W. X20 finns i två olika varianter antingen med sex eller åtta GB RAM-minne, båda varianterna ha 128GB lagring.