Enklare mobila betalningar över gränserna

Norges Swish ska bli mobil betaltjänst i hela Europa

Via ett samarbete med betaljätten VIsa ska Vipps, det som är "norska Swish", bli en tjänst för hela Europa och ge enklare mobila betalningar över gränserna.

Publicerad Uppdaterad

Visa har inlett ett partnerskap med den norska betaltjänsten Vipps, vilket ska göra det möjligt för Visas kunder och partners i Europa att använda Vipps betalfunktioner. I Skandinavien ligger vi långt framme med digitala betalningar, och nu vill Visa underlätta detta i fler länder genom att införa nya sätt att betala, att ta betalt och att hantera sina pengar digitalt.

I ett pressmeddelande säger Henning Holtan, Nordenchef för Visa, att "I dag är digitala betalningar inte längre bara en bekvämlighet. Nu är det en nödvändighet. Som det ledande betalföretaget är vi angelägna om att både konsumenter och företag har tillgång till säker och digital handel – oavsett var man bor eller vilken mobiltelefon man har."

Partnerskapet mellan Visa och Vipps innebär att Visas kunder och partners i Europa kommer att kunna använda Vipps verktyg i sina egna system.