Batteri-gate

Note 7-laddning kapas vid 60 procent

Samsung meddelar att de skickar ut en OTA-uppdatering för Note 7 i Sydkorea som förhindrar att batteriet når mer än 60 procent av dess maxkapacitet.

Publicerad Uppdaterad

Företaget har två baktankar med att inte tillåta att batteriet laddas fullt på Note 7. Det ena är att minimera risken för att fler enheter ska självantända, det andra är att få envisa Note 7-ägare att gå till en återförsäljare och byta ut mobilen. Som ett ytterligare incitament att byta ut mobilen meddelar företaget att det eventuellt ska betala ut en ersättning till kunder som väljer att byta ut sin Note 7 istället för att kräva återbetalning. 

Enligt den engelska versionen av Sydkorenaska Yonhap News, har det även framkommit uppgifter om att Samsung kommer att köra en reklamkampanj där företaget ber om ursäkt för det inträffade. 

Batteriproblemen verkar dock inte ha sänkt Samsungs trovärdighet i någon större utsträckning bland amerikanska konsumenter. En online-undersökning som gjorts av tekniksajten Android Police visar att av 11621 medverkande personer så svarade endast 13 procent att ”de litar mindre på Samsungs mobiltelefoner på grund av Note 7-återkallelsen”. 

Källa