Nothing fortsätter med Snapdragon

Nothing Phone 2 får Snapdragon 8 – kan bli Gen 1 eller 8 Plus Gen 2

Nu har de första officiella uppgifterna kommit angående den kommande Nothing Phone 2.

Publicerad Uppdaterad

För en tid sedan tillkännagav tillverkaren Nothing utvecklingen av en Nothing Phone 2 som primärt skulle vända sig mot den amerikanska marknaden, och att den skulle få mer av en premiumkänsla än deras befintliga första mobil.

Nu har man officiellt gått ut med att processorn kommer att uppdateras från den Snapdragon 778G Plus som använda i Nothing Phone 1 till en Snapdragon Gen 8. Man har inte gått in närmare på vilken av dessa Gen 8-processorer som avses. Med tanke på att mobilen förmodas lanseras under tredje kvartalet i år kan det till och med handla om en ännu icke tillkännagiven Snapdragon 8 Plus Gen 2, om man ska följa Qualcomms utveckling för Snapdragon 8 Gen 1-processorerna.

Strax efter Nothings tillkänagivande gick Qualcomm-chefen Alex Katouzian ut på Linkedin och gratulerade Nothing till lanseringen av Phone 2 med specifikt Snapdragon 8 Gen 1, ett meddelande som dock snabbt redigerades för att inte namnge det specifika chippet, något som innan dess dock hann uppmärksammas av 91Mobiles. Vilket chipset telefonen till slut får vet vi inte. Att Nothing initialt gick ut med uppgifterna om en ospecificerad Snapragon 8 talar ändå för att det blir en version som ännu inte är officiell, alltså Snapdragon 8 Plus Gen 2. Att först gå ut med de ospecifika uppgifterna för at senare bekräfta att det är den sämsta av dessa bäddar ju bara för besvikelse. 

Andra rykten kring den kommande Nothing Phone 2 tar upp 12 gigabyte arbetsminne, 256 gigabyte lagring, en oled-skärm med stöd för 120Hz och ett batteri på 5000 mAh.

Källa