Släpps 17 november

Nothing släpper Imessage – Android-appen Nothing Chats drogs tillbaka av säkerhetsskäl 

Imessage i Android

Mobiltillverkaren Nothing tar ett steg för att locka fler Iphone-användare att byta till Nothing Phone 2 och det är genom att erbjuda Imessage även i Android.

Publicerad Uppdaterad

Med appen Nothing Chats erbjuder tillverkaren möjlighet att skicka Imessage direkt från en Android. Appen ger dig en rad olika Imessage-funktioner som läskvitton, gruppmeddelanden, bilder och video i hög upplösning samt stöd för RCS. Röstinspelningar och funktion så du ser när den andra personer skriver finns vid lansering. Fler funktioner ska tillkomma, som läskvitton och meddelandereaktioner.

Bakgrunden, berättar Nothing-grundaren Carl Pei, är att bolaget sett att en majoritet som använder Nothings hörlurar Ear One är Iphone-användare. Trots detta, att de som Carl Pei tolkar det gillar Nothings design, är det främst de som redan är Android-användare som vågar ta steget över och byta till Nothing Phone 2. Stödet för Imessage ska enligt Carl Pei förhoppningsvis locka fler.

Nothing illustrerar sin nya Imessage-funktion.

Appen Nothing Chats släpptes i Google Play fredag den 17 november efter att ha testats under en period som beta men drogs snabbt tillbaka sedan det uppdagats att meddelanden skickas utan kryptering. 

Appen är framtagen tillsammans med Sunbird som har en egen fristående tjänst som just erbjuder Imessage för valfri Android-telefon. Nothing Chats blir dock exklusivt tillgänglig för Nothing Phone 2. På Mobil har vi så klart testat Sunbird och det testet hittar du här

Nothing arbetar nu med Sunbird för att rätta till säkerhets- och integritetsbristerna innan appen eventuellt kan släppas publikt igen.