Tidsfristen blir 10 minuter

Nu är Facebook Messengers unsend-funktion på gång för IOS

Facebook har lovat att förse sin meddelandetjänst Messenger med en så kallad unsend-funktion, som gör det möjligt att radera meddelanden man ångrar att man skickat. Och nu tycks funktionen vara på väg att rullas ut till IOS-användarna.

Publicerad Uppdaterad

Det var i samband med Cambridge Analytica-skandalen i våras som det uppdagades att Facebooks vd Mark Zuckerberg hade raderat meddelanden han tidigare skickat via Messenger. Det blev förstås ett herrans liv, och Facebook valde att vika sig för användarnas krav på att i så fall ge alla samma möjlighet. Sedan dess har Facebook jobbat på en så kallad unsend-funktion, och nu tycks den av allt att döma vara på väg att rullas ut. Detta då det nu uttryckligen står ”kommer snart” i anteckningarna till den senaste versionen av IOS-appen (Messenger 191.0). 

Snabba ryck

Den som skickar ett meddelande kommer att ha 10 minuter på sig att radera det efter att det gått iväg. Därmed skiljer sig Facebook Messenger tämligen radikalt på området jämfört med till exempel Whatsapp som ger användarna upp till en timme på sig att radera ett meddelande man ångrar. Exakt när vi kan tänkas få se en skarp version av funktionen är oklart, men den har testkörts sedan i oktober och borde därmed rimligen vara mycket nära förestående. Även Android-appen kommer med största sannolikhet att få en liknande funktion, men hur arbetet går med den vet vi desto mindre om. 

Källa