Annons

Som utlovat

Nu är Vivos telefon med fingeravtrycks-sensor under skärmen officiell

Då var den här, Vivos smartphone med fingeravtryckssensor under skärmglaset. Det är i samband med CES-mässan i Las Vegas som den kinesiska tillverkaren nu har offentliggjort enheten, som inte heter någonting.

Publicerad Uppdaterad

Nej, den har inget namn ännu, Vivos redan på förhand hajpade smartphone med fingeravtryckssensor under skärmglaset. Den lilla biten återstår ännu, liksom uppgifter om när den kommer att släppas och till vilket pris. Men att man nu offentliggjort den  på CES-mässan i Las Vegas är hur som helst kul. Att telefonen var på gång har vi vetat sedan långt tillbaka, då det redan före jul avslöjades att Synaptics – som tillverkar sensorn – skulle leverera den till just Vivo. 

Syns inte alls

Det mest iögonfallande med fingeravtryckssensorn är paradoxalt nog just att den inte syns överhuvudtaget. Det finns inte minsta indikation på att en sensor huserar under skärmglaset, annat än när den tänds upp och vill ha ett fingeravtryck, till exempel vid inloggning eller när man vill godkänna ett köp. Exakt hur teknologin bakom enheten fungerar går man inte in på annat än med en skiss dom egentligen inte säger mycket mer än att sensorn tycks sitta mellan glaset och OLED-panelen. ”Tidigt under 2018” får vi veta mer om när telefonen släpps. 

The Verge har fått känna på telefonen och gjort en video som ger lite känsla av hur det hela fdungerar. Den hittar ni här.

Källa