Problemen lösta

Nu även hos Tre: E-sim för Samsungs Galaxy Watch

Efter förseningar och problem har nu även Tre lyckats få igång e-sim för Galaxy Watch.

Publicerad Uppdaterad

Som den sista av de stora operatörerna inför nu även Tre stöd för e-sim till Samsungs Galaxy Watch. Det uppger Tre själva i sina sociala medier. Tidigare hade operatören, tillsammans med Samsung, sedan länge lovat att stödet skulle komma senast till årsskiftet som nyss var. På grund av tekniska problem och för att Tre använder en annan teknisk lösning så fick man dock skjuta upp lanseringen. Nu efter förseningen ska dock tjänsten enligt Tre vara tillgänglig.

Bjuder på första månaderna

För den som tecknar tillägget nu så bjuder Tre på de sex första månaderna. Sedan kostar tilläggsabonnemanget 49 kronor per månad. För att kunna använda e-sim på Galaxy Watch och Galaxy Watch Active 2 krävs att du förutom klockan även har en Samsung-mobil i A-, J-, Note- eller S-serien och att du redan har ett mobilabonnemang hos Tre. E-simtillägget skapas som ett tillägg till ditt befintliga abonnemang och gör att du kan nås på samma nummer i klockan även när du inte har mobilen med dig. Datapotten du använder i klockan räknas av mot din vanliga datapott.

Galaxy Watch fungerar som smartklocka med såväl Android som Ios och använder appar från Samsungs egen appbutik. Till skillnad från Apple Watch som använder Watch OS och Android-klockor som använder Wear OS kör Samsung sitt eget anpassade operativsystem baserat på Tizen.