Nu är även Apple med i leken

Nu får även IOS-enheter stöd för spelstreaming på Playstation 4

Sonys spelkonsol PS4 medger fjärrspelande via andra enheter, om man bara har rätt hårdvara. Och nu hör även Apples IOS-enheter till den kategorin.

Publicerad Uppdaterad

PS4 Remote Play är en rätt kul innovation, som innebär att man kan fjärrstyra och streama sina PS4-spel från andra enheter i hemmet. Stödet har dock hittills varit begränsat till datorer och utvalda varianter av Sonys Xperia-telefoner, men från och med nu får även den som har en IOS-enhet och en PS4-konsol tillgång till funktionen. Det ska fungera med både Iphone- och Ipad-enheter, men däremot saknar förstås Apples hårdvara stöd för att docka en Playstation-handkontroll, vilket man till exempel kan göra med Xperia-telefonerna. 

Bara att ladda ned en app

Den som blir sugen på att testa det hela måste till att börja med kontrollera att PS4-konsolen har den senaste firmwareversionen. Därefter är det bara att ladda ned PS4 Remote Play-appen från App Store och synkronisera telefonen eller surfplattan med spelkonsolen. Appen finns redan i den svenska versionen av App Store och är kostnadsfri. 

Källa