Smidigt för alla Iphone X-ägare

Nu får Bank ID stöd för Apples Face ID

Face ID är utan tvekan ett mycket smidigt sätt att autentisera sig med i olika sammanhang, men alla tjänster har till Iphone X-användarnas förtret inte stöd för lösningen. En av de viktigaste tjänsterna på den svenska marknaden – Bank ID – valde att inte implementera stöd för Face ID från start. Men efter att ha gjort en rejäl säkerhetsöversyn så har man nu implementerat stöd för Face ID med den senaste versionen av appen för IOS.

Publicerad Uppdaterad

Bank ID har mer eller mindre ersatt den klassiska bankdosan när det handlar om autentisering vid digitala transaktioner. Och för den som använt Mobilt Bank ID med en någorlunda modern telefon har det under de senaste åren handlat om autentisering via fingeravtryck, snarare än om en sifferkombination. Användare av Apples topptelefon Iphone X har dock paradoxalt nog fått finna sig i att mata in sifferkoder när det gäller Bank ID, eftersom utvecklaren bakom appen valde att inte implementera stöd för Apples ansiktsidentifierings-system Face ID från start. Anledningen var att man ville se över säkerheten först och då fick användare av telefonen bara meddelandet att telefonen inte har stöd för fingeravtrycksläsare, vilket ju stämmer. 

Utvärderingen nu klart

Nu meddelar Mobilt Bank ID att man från och med version 7.8.0 av appen kommer att ha stöd för Face ID. Detta då man nu genomfört de nödvändiga säkerhetstesterna och funnit att lösningen är tillräckligt säker för att kunna användas med tjänsten. För Iphone X-ägarna kommer det såklart som en glädjande nyhet att man från att ha tvingats mata in sifferkoder äntligen kan dra nytta av en av telefonens absolut smartaste funktioner även vid betalningar och inloggningar som involverar Bank ID.

Källa