Utrullningen inleds omgående

Nu får nordiska Nokia 1-användare Android 9 Pie

Nokia 1 är sist ut av HMD Globals smartphones med att få den senaste versionen av Googles mobila operativsystem.

Publicerad Uppdaterad

HMD Global har meddelat att även telefonmodellen Nokia 1 nu kommer att få Android 9 Pie (Android Go-versionen). Utrullningen inleddes redan under måndagen och innebär att samtliga telefoner i Nokias produktportfölj nu kan köra den senaste versionen av Android. Go-versionen av Android Pie är speciellt anpassad för lite enklare smartphones och bjuder bland annat på en rad versioner av Googles egna appar som konsumerar betydligt mindre data än de ordinarie versionerna, däribland Google Maps, Youtube och AI-assistenten Google Assistent. 

”Det här förändrar industriparadigmet. Konsumenterna har under alldeles för lång tid tvingats acceptera äldre OS-versioner som normen för enklare smartphones. Vi lever upp till vårt löfte om att leverera en telefon som blir bättre med tiden genom att erbjuda de senaste upplevelserna och som alltid är uppdaterad” säger HMD Globals produktchef Juho Sarvikas. 

Faktum är att HMD Global har varit förhållandevis duktiga på att tillhandahålla diverse uppdateringar till sina telefoner. HMD Global hävdar själva att man uppgraderar sina telefoner dubbelt så snabbt som många av konkurrenterna. Exakt när man kan förvänta sig att få tillgång till uppdateringen beror lite på vilken operatör man har.