Systemuppdatering

Nu får Xperia X och X Compact Android 8.0

Sony har nu kommit till 2016 års mellanprismodeller när det gäller systemuppdateringar.

Publicerad Uppdaterad

Enligt Xperiablog har nu användare av Sony Xperia X och Xperia X Compact börjat få en systemuppdatering till Android 8.0 Oreo. Som vanligt med denna typ av uppdateringar sker den i faser och det kan dröja ett par dagar innan den dykt upp på alla telefoner.

Uppdateringen innebär bland annat att appar har fått kontextmenyer så att du kan långtrycka på dem och få flera val att välja mellan, och notifierings- och inställningsmenyerna har stuvats om.

Sony var först med att släppa telefoner med Android 8.0 och var också snabba med att uppdatera de första telefonerna i oktober-november. Sedan har det dröjt tills nu för Xperia X-modellerna, visserligen fortfarande före till exempel Samsung som fortfarande inte uppdaterat någon mobil till Android 8.0. Orsaken till att Xperia X och X Compact dröjt är förmodligen att de använder ett annat chipset från Qualcomm än övriga uppdaterade modeller som antingen haft Snapdragon 835 eller Snapdragon 820.

Den sista modellen som Sony utlovat uppdatering till, Xperia XA1, har ett chipset från Mediatek vilket sägs försvåra systemuppdateringar. Kanske är det därför uppföljaren Xperia XA2 i stället har ett Snapdragon-chipset från Qualcomm?

Källa