Skal och laddare

Nu får Xperia Z2 trådlös laddning

Sony Xperia Z2 ges möjlighet till trådlös laddning genom ett par extra tillbehör.

Publicerad Uppdaterad

Varför förse en telefon med trådlösa laddningsmöjligheter redan från början när det kan tjänas extra slantar på att sälja funktionen som extra tillbehör i efterhand? Förmodligen är det så tankegångarna har gått från Sony, som nu ser till att toppmodellen Xperia Z2 får möjligheter att laddas trådlöst.

Sony Xperia Z2 blev nyligen vinnare i vår supertest, där den gick ett antal ronder mot Iphone 5s, HTC One M8 och Samsung Galaxy S5. Nu begåvas mobilen med två nya officiella tillbehör.

Ett av de utannonserade tillbehören för Z2:an är en trådlös laddningsenhet för telefonen. Pucken är dock verkningslös för Z2:an om du inte också inhandlar ett särskilt mobilskal till mobilen. Mobilskalet ska förutom att ge extra skydd och trådlösa laddningsfunktioner till Z2:an också göra så att du kan montera upp telefonen i lämplig position för att kolla på filmklipp på den.

Laddningsenheten, som går under namnet Wireless Charging Plate WCH10, ger en effekt på 5W och kan förutom med den skalförsedda Z2:an användas också med andra enheter som är Qi-kompatibla. Wireless Charging Cover WCR12 är namnet på mobilskalet, som finns i både svart och vitt utförande.

Några svenska priser för tillbehören har inte dykt upp ännu, men hos en brittisk återförsäljare där de redan har dykt upp till försäljning så ligger priset för laddningsskalet på motsvarande cirka 800 kronor. Laddningsenheten går samtidigt loss på motsvarande drygt 600 kronor.

Källa