Dörrarna har öppnats

Nu har Amazon.se öppnat sin webbutik i Sverige

Det har i många år ryktats om att Amazon ska ta sig in på den svenska marknaden och nu har de slagit upp portarna. Öppnandet innebär ytterligare hårdnad konkurrens för bland annat återförsäljare av mobiler och annan hemelektronik.

Publicerad Uppdaterad

När Amazon nu öppnat i Sverige är hemelektronik en av de viktigare varukategorierna. Amazons svenska butik har i dagsläget 128 mobiltelefoner i sitt sortiment, framförallt från Samsung, Huawei och Xiaomi. Värt att nämna är att utbudet inte skiljer sig från andra återförsäljare och vi hittar till exempel inte Googles Pixel-mobiler eller andra produkter som är svårare att få tag på i Sverige. Inte heller finns till exempel Apples senaste Iphone, utan det är istället Iphone 11 Pro och Iphone SE som ligger i topp. 

I andra länder har Amazon skapat sig en position inte bara med aggresiv prissättning utan även genom att erbjuda snabb och gratis frakt via konceptet Amazon Prime. För den som handlar hos Amazon.se finns gratis frakt för beställningar på över 229 kronor, men då enbart på utvalda varor. Det finns alltså inte några direkta unika erbjudanden på det här området, men när Amazon nu etablerat sig även i Sverige kan vi säkert räkna med att fler sådana kommer.

Sedan tidigare erbjuder Amazon bland annat sin ljudboktjänst Audible och Amazon Prime Video på den svenska marknaden.