https://www.mobil.se/nyheter/nu-har-googles-inbox-app-antligen-fatt-iphone-x-anpassning
565559
Nyheter
Det tog sin lilla stund

Nu har Googles Inbox-app äntligen fått Iphone X-anpassning

Det dröjde nio månader, men Google har nu till slut försett sin e-post-app Inbox för IOS med stöd för Iphone X-skärmen. Uppdateringen rullades ut igår.

Den som letar efter fler uppdateringar av Inbox-appen hittar i princip ingenting annat än just stöd för Iphone X, vilket innebär att den som äger Apples lite dyrare flaggskeppstelefon nu kan använda hela skärmen med Inbox. Det är allt som hänt i version 1.3.180617, men det är samtidigt också en av de i särklass mest efterfrågade förändringarna av den populära appen. Klagomålen på Google har haglat och Google berättade för så länge sedan som i april att man jobbade på saken. 

Nya kraven sannolikt anledningen

Men det är knappast användarnas tjat som har gjort att Google nu rullat ut stöd för Iphone X-skärmen, utan snarare att Apple börjat ställa som krav på utvecklarna att man har stöd för den Super Retina-skärm med sensorpanel som Iphone X är rustad med. Kravet kommer i sin tur sannolikt efter att Apple försett de tre kommande Iphone-enheter som väntas släppas i höst med snarlika skärmar. Rent funktionellt innebär förändringen i princip inget annat än att det ryms marginellt mer på skärmen och kanske framför allt – att det ser snyggare ut. 

Relaterade artiklar