HMD Global

Nu kan du betatesta Android 8.1 på Nokia 8

HMD Global jobbar nu på allvar med att leva upp till sina löften om snabba systemuppdateringar.

Publicerad Uppdaterad

HMD Global, det finska företaget som licensierar varumärket Nokia för mobiltelefoner, säger att de Nokiamärkta Androidmobilerna ska utmärka sig för sin kvalitetskänsla, och för supporten i form av bland annat snabba systemuppdateringar. För det senare har man en version av Android nästan helt utan egna appar eller funktioner.

"Bra på systemuppdateringar" är förstås något som tar ett par år att bevisa, men nu utmärker sig företaget i alla fall genom att börja betatesta Android 8.1 till Nokia 8. Nokia 8 fick Android 8.0 i november, vilket var relativt tidigt men inte först. När detta skrivs saknar Samsungs, LG:s och Motorolas toppmodeller fortfarande systemversionen. Android 8.1 däremot, som i och för sig är en relativt liten systemuppdatering jämfört med Android 8.0, har få tillverkare ens börjat tänka på att uppdatera till, Google med sina Pixelmobiler undantaget, och detta är den första betan vi hör talas om av systemversionen.

Å andra sidan har HMD Global fortfarande inte gjort den utlovade Android 8.0 Oreo-uppdateringen till Nokia 3, Nokia 5 och Nokia 6, så fortfarande har man en del att bevisa.

Den som vill testa Android 8.1 på Nokia 8 redan nu kan anmäla sig till HMD Globals betaprogram här.

Källa