Fullvärdig ersättare

Nu kan du ladda upp musik till Youtube Music

Google har själva sagt att Youtube Music ska bli ersättaren till Google Play Music, den funktion som tidigare saknats hos ersättaren har nu presenterats.

Publicerad Uppdaterad

Vi har tidigare skrivit att Google testade uppladdningen till Youtube Music, utan att kunna säga något om när den funtkionen faktiskt skulle dyka upp officiellt. Men nu har det alltså hänt. Enligt Google kan man bara ladda upp musik till sin samling via hemsidan, musiken kan sedan strömmas utan begränsningar. 

Funktionen ska finnas tillgänglig nu, men eventuellt har den inte slagit igenom överallt ännu, då vi inte får möjligheten att ladda upp musik när vi provar.

Uppladdningen kan göras på två sätt, antingen genom att bara dra en fil till fönstret och släppa den där eller genom att klicka på menyalternativet "Ladda upp": Vi har inte sett några begränsningar för hur många låtar som kan laddas upp nämnas, tidigare var det 50 000. Har du redan laddat upp musik till Google play music ska den dyka upp i ditt Youtube music-konto. FIlformaten du kan ladda upp är bland annat FLAC, M4A, MP3, OGG och WMA. För att kunna se dina uppladdningar i mobilappen behöver du använda version 3.51 plus eller senare. 

Källa