Bilder, specifikationer och film redan officiella

Nu lanserad: Här är Honor 10

[Uppdaterad] Honor har lanserat nya telefonen Honor 10, men många detaljer var kända sedan tidigare eftersom telefonen redan lanserats i Kina.

Publicerad Uppdaterad

Eftersom Honor 10 redan visats upp på den kinesiska marknaden är det en speciell typ av lansering i London då alla bilder, fakta och detaljer om telefonen redan är kända.

Honor 10 presenteras redan i kinesiska webbshoppen med specifikationer och pris och telefonen har en 5,84 tum stor skärm med sensorpanel som sticker in i överkant, den har systemchippet Kirin 970 som även sitter i Huawei P20 och P20 Pro liksom i Mate 10 Pro. Nu finns teleofnen även presenterad på Honors svenska webbplats. 

Kinesiska priserna direktöversatta till svenska stannar på 3500 respektive 4000 kronor beroende på om du vill ha 64 eller 128 GB lagring i telefonen. Båda de modellerna har 6 GB i arbetsminne. Några svenska priser har ännu inte presenterats. 

Fyra olika färger

Bilderna visar att telefonen har dubbla kameror på baksidan, fingeravtrycksläsare på framsidan nedanför skärmen och AI-funktioner i kameran i form av motivigenkänning. Fingeravtryckläsaren ska sitta under skärmen och använda ultraljud vilket ska göra att den fungerar även om fingrarna är fuktiga. 

Vi kan även konstatera att telefonen har kvar hörlurskontakten. I den kinesiska webbutiken finns Honor 10 i fyra olika färgkombinationer. Två är tonade från lila till cyan respektive från lila till blått och sedan finns enfärgade versioner i svart och grått.

På kinesiska webbplatsen finns även film som visar telefonen och den officiella introduktionsfilmen av telefonen kan du se nedan. 

Källa