Bättre sent än aldrig

Nu lanserar Telegram röstsamtal

Meddelande-appen Telegram har till slut begåvats med röstsamtal.

Meddelandetjänsten Telegram har till slut implementerat en funktion för att ringa röstsamtal, långt efter de flesta av sina konkurrenter. Som väntat fokuserar man på säkerheten, men även på samtalskvalitén.

Publicerad Uppdaterad

Appen Telegram har gjort sig ett namn primärt som en säker meddelandetjänst, även om den egenutvecklade och skräddarsydda säkerhetslösning man använder har mötts med en del skepsis bland experter. Samma end to end-kryptering används nu hur som helst också för röstsamtalsfunktionen, som fått namnet Telegram Calls, kort och gott.
Till en början är det de europeiska användarna som får ta del av den utökade funktionaliteten, men planen är att man ska rulla ut röstsamtalen globalt inom kort. Enligt Telegram själva har man förutom säkerhet valt att fokusera på samtalskvalitet. Och för att optimera varje samtal användar man sig av artificiell intelligens, som håller koll på allt från nätverkshastighet till svarstider och paketförluster. Det ska även enkelt gå att ställa in så att konversationerna sker med en lägre ljudkvalitet som minskar dataåtgången, om man så önskar. 

Källa