Pebble-konkurrent

Nu lanseras Omate X

Istället för att köra en hel smartphone på armen är Omates senaste klocka betydligt mer av en konkurrent till Pebble Steel.

Publicerad Uppdaterad

Omate har gjort sig kända för sina smarta klockor tidigare. Då har det mestadels handlat om en klocka med fullständig version av Android. Omate X, som deras nya produkt heter, kör ett betydligt enklare race.

Här handlar det mer om notiser från telefonen, kompatibel med Ios och Android 4.3 eller senare, i vad Omate själva kallar för en ”companion device”. Även om klockan inte har möjlighet att köra appar på samma sätt som Pebble och Pebble Steel finns det ändå många likheter med den senare, främst genom klockans metallskal.

Istället för appar ska Omate X konkurrera med prislappen. 129 dollar kommer den att kosta när förhandsbeställningarna drar igång den första september, det vill säga knappt 900 kronor. Det kan jämföras med Pebble och Pebble Steel som landar på 150 respektive 250 dollar vardera (cirka 1 050 respektive 1 750 kronor).

Utöver notiser kan klockan även fungera som fjärrkontroll för musikspelaren och användaren ska kunna ändra klocktyp på skärmen efter behag. Däremot pratas det väldigt lite om skärmtyp och batteritid.

Tror du att Omate har någon chans på marknaden för smarta klockor eller har Android Wear redan vunnit?