Symfonin växer

Nu officiell: Ikea och Sonos släpper tavelram som även är högtalare

Ikeas smarta hem-serie Symfonisk får ytterligare en medlem.

Publicerad Uppdaterad

Ikea har tidigare släppt ett flertal högtalare i samarbete med Sonos, och nu kommer sortimentet att expandera med ytterligare med en wifi-högtalare. Den här gången handlar det om en tavelram med två olika motiv, men som även fungerar som en högtalare. Högtalaren har liksom de tidigare i serien stöd för Airplay 2 men inte bluetooth eller Chromecast. Ikea och Sonos samarbetar alltså för att högtalaren inte ska ta onödig plats i hemmet och eftersom den här hängs upp på väggen så tar den inget direkt golvutrymme i anspråk. 

Till tavelramen går elsladden som krävs för att ge den ström, men har du flera tavelramar av samma typ kan de seriekopplas så att du har en sladd från eluttaget till tavelramen och sedan ytterligare en sladd trån den första till den andra tavelramen. Tavelramen Symfonisk är 6 centimeter tjock och kommer i två olika färger, svart eller vitt. Två olika motiv finns alltså att välja på. Dessutom finns det flera frontstycken med olika konstmotiv för mellan 200 och 400 kronor att köpa till och Ikea berättar att det kan komma fler framöver. Motivet sitter på fronten som lätt går att ta av och byta ut. Ramen kan utöver att hängas på väggen även placeras på en yta, som en hylla eller på golvet och då lutas mot väggen. Måtten i övrigt är 40 x 56 centimeter och elsladden som följer med är 3,5 meter lång. På baksidan av tavlan finns ett utrymme där du kan rulla ihop den överblivna delen av sladden som synes på bilden nedan.

Precis som tidigare produkter i Symfonisk-serien kan Tavelramen Symfonisk användas enskilt eller kopplas och spela tillsammans med andra Sonos-högtalare. Vill du skapa ett stereopar kan du göra det med två likadana produkter, så två Symfonisk tavelram kan alltså stereokopplas. Annars kan tavelramen vara med i samma högtalargrup även som andra Sonos- och Symfonisk-produkter. 

Priset för högtalaren är 1795 kronor och den släpps till försäljning den 15 juli.