Först i Indien

Nu officiell: Motorola Edge 50 Pro lanserad

Snabbaste batteriladdningen kombinerat med en Ai-laddad kamera och tydligt fokus på design och material, det är Motorolas fokus för nya flaggskeppet Motorola Edge 50 Pro.

När Motorola nu lanserat sin nya flaggskeppstelefon väljer de att göra det i flera steg. Därför ser vi inget av telefonen globalt, men på Motorolas indiska sajt visas telefonen i sin helhet och i just Indien börjar telefonen säljas med start redan den 8 april. Det finns ännu inga uppgifter om när telefonen kan bli tillgänglig i resten av världen. 

Telefonen har idag visats upp på ett lanseringsevent i Indien och huvudnumret i Motorola Edge 50 Pro är kameran som är Motorolas första med en AI-driven bildförbättringsmotor. Kamerorna i sig består av en huvudkamera på 50 megapixel med optisk bildstabilisering och bländarvärde på f 1,4. Den gör sällskap med en 10 megapixel tele som ger 3 gångers optisk zoom och till sist en ultravidvinkel på 13 megapixel, en kamera som tack vare sin autofokus även kan agera makrokamera för extrema närbilder. 

Edge 50 Pro består om vi ser till det yttre av en 6,7 tum stor oledskärm med upp till 144 hertz i uppdateringstakt och 20:9-format, lite mer långsmal än många andra telefoner alltså. Kanterna på skärmen är precis som namnet antyder svängda över långsidornakurvade. Motorola intensifierar med Edge 50 Pro sin satsning på design och materialval och släpper telefonen inte bara i svart utan även i färgerna Lavender och Moonlight Pearl, båda där man tar ut svängarna med mer lekfullt ytmaterial.

Under skalet hittar vi Motorolas gränssnitt som nu heter Hello UI, istället för som tidigare MyUX och telefonen levereras med Android 14. Motorola lovar 3 års uppdateringar av systemet och 4 års säkerhetsuppdateringar. Telefonen säljs med en snabbladdare på hela 125 W, Motorolas mest kraftfulla någonsin, och det finns även stöd för trådlös laddning. Telefonen drivs inte av ett riktigt toppchipset utan av Snapdragon 7 Gen 3 som gör den till mer av en mellanklassmobil, vilket också avspeglas i priset.

Via Motorola i Indien får vi veta att telefonen där säljs för motsvarande 4000 kronor med 8 GB arbetsminne och 256 GB lagring, eller för motsvarande 4600 kronor om du föredrar modellen med 12 GB arbetsminne och 256 GB lagring. De indiska priserna är dock inte nödvändigtvis rättvisa för att gissa det svenska priset, så vi gör klokast i att avvakta tills den svenska prissättningen blir officiell.