Efter Oculus-fajten

Nu är Zenimax ute efter Gear VR

Zenimax vann mot Oculus. Nu får rätten avgöra om även Samsung ska betala skadestånd för Gear VR.

Företaget Zenimax vann nyligen en bitter strid mot Oculus rörande företagshemligheter. Nu är Samsungs VR-headset Gear VR nästa måltavla.

Publicerad Uppdaterad

Företaget Zenimax stämde för en tid sedan den Facebook-ägda VR-jätten Oculus, då man ansåg att de med sitt VR-headset Rift hade använt teknologi och kunskap som en tidigare Zenimax-anställd tagit med sig till Oculus. Zenimax vann för en tid sedan målet mot Oculus, som nu måste betala Zenimax 500 miljoner dollar i skadestånd. Och nu hävdar Zenimax att även Samsungs VR-headset Gear VR bygger på teknologi som inte tillhör Samsung. 

Samarbete

Samsung har – som kanske bekant – samarbetat med just Oculus när man tagit fram Gear VR. ”Samsung har använt, och fortsätter använda, Zenimax-teknologi som använts av Oculus” skriver Zenimax i sitt klagomål. Samsung har ännu inte besvarat anklagelserna, och frågan är hur man tänkt sig argumentera, med tanke på att Oculus av rätten redan anses som skyldiga. Zenimax söker skadestånd, del av vinsten från försäljningen av Gear VR och vill även ha rättegångskostnaderna betalda. 

Källa