Även Note 20

Nu rullar Android 12 ut till Samsung Galaxy S20 och Galaxy S10

Samsung har i dagarna startat två stora utrullningar av Android 12 och användargränssnittet One UI 4.0 till fler mobiler.

Publicerad Uppdaterad

I går påbörjades uppdateringen av S20-serien, det vill säga Samsung Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra och S20 FE, samt Note 20 och Note 20 Ultra. Telefonerna får med uppdateringen Android 12 och One UI 4.0, som bland annat innehåller nya sekretessfunktioner och möjligheten att skapa egna kombinationer av emojis. Uppdateringen har först setts i Schweiz, men det lär nog inte dröja länge förrän den dyker upp även här. Samsung har även återupptagit den pausade uppdateringen av Galaxy Flip 3 och Galaxy Fold 3.

I dag har vi dessutom fått rapporter om att även S10-serien har börjat uppdateras, tillsammans med säkerhetsuppdateringen för december. Det rör sig om Samsung Galaxy S10, S10 Plus och S10e som börjat få uppdateringen, denna gång i Tyskland. Vårt exemplar av S10e har säkerhetsuppdateringen för december men ännu inte den nya systemuppdateringen till Android 12 med One UI 4.0. För S10-serien är detta den sista utlovade systemuppdateringen, men den kommer att fortsätta att få säkerhetsuppdateringar, och möjligheten finns alltid att Samsung väljer att utöka uppdateringarna i framtiden.

Källa