Europeisk comeback

Nu säljs Honor 50 internationellt – har Googles appbutik och tjänster

Efter lanseringen i Kina finns nu Honor 50 tillgänglig att köpa även internationellt. Telefonen har Google Play och Googles tjänster.

Publicerad Uppdaterad

På Honors egen webbplats kostar Honor 50 motsvarande ungefär 5000 kronor, eller 500 Euro. Under lanseringsperioden får köpare då true wireless-lurarna Honor Earbuds 2 Lite på köpet. I Europa så finns telefonen till försäljning i en handfull länder, bland dessa Finland, Tyskland, Frankrike och Storbritannien.

Den finns förutom hos Honor själva tillgänglig från återförsäljare som till exempel franska Fnac, då för 450 Euro men där utan gratis hörlurar. Svenska återförsäljare lyser dock med sin frånvaro och Honors svenska sajt hör inte till de som säljer den nya telefonen utan är tvärtom inte uppdaterad på flera år.

Honor 50 drivs av Qualcomms Snapdragon 778G med 5G-stöd, och den levereras med Android 11, båda dessa saker som är en följd av att Honor avknoppats från Huawei och därmed inte lider av den amerikanska blockaden. Vidare är telefonen utrustad med 66 watts snabbladdning, en skärm på 6,57 tum, en stor oled med kurvade kanter och 120 hertz uppdateringsfrekvens. Kamerorna på baksidan består av en huvudkamera på 108 megapixel kompletterad med vidvinkellins, djupsensor och makro. Det saknas alltså optisk zoom, men tack vare upplösningen på huvudkameran kan du använda digital zoom för att komma lite närmare ditt motiv när det krävs. Sefiekameran som sitter i ett kamerahål i toppen på skärmen är på 32 megapixel med möjlighet att filma i full-HD 1080p.