https://www.mobil.se/nyheter/nu-ska-lgs-tv-chef-leda-mobildivisionen
566258
Nyheter
Hoppas på en vändning

Nu ska LG:s tv-chef leda mobildivisionen

LG har haft det tufft på mobilsidan under flera års tid. Och nu hoppas företaget att man ska kunna få lite fart på försäljningen i segmentet med hjälp av tv-chefen Brian Kwon.

Säg ”LG” och de flesta tänker nog spontant på en tv-apparat. I andra hand tänker man eventuellt på smartphones, men det räcker förstås inte hela vägen i den allt hårdare konkurrensen på mobilsidan. Där har koreanerna haft det motigt en tid. På just tv-sidan har man däremot skördat stora framgångar, och kanske kan en del av dem tillskrivas chefen för företagets hemunderhållnings-division, Brian Kwon. Av den anledningen skulle det förstås kunna vara ett smart drag att sätta honom vid rodret för mobildivisionen, vilket LG nu också meddelat att man kommer att göra. Kwon kommer att tillträda tjänsten från den 1 december. 

Beskrivs som en expert på vändningar

I ett pressmeddelande beskriver LG själva Kwon som en man som är erkänt duktig på vändningar, och man skriver att han haft en avgörande roll i framgångarna med LG:s tv-, ljud- och pc-kategorier. Huruvida Kwon kommer att kunna få fart på mobilförsäljningen återstår förstås att se, men att något måste göras står klart. LG har släppt flera riktigt fina telefoner på senare tid, men de har inte blivit riktigt de succéer som man sannolikt hade hoppats på. LG bytte så sent som för ett år sedan mobilchef, då Hwang Jeong-hwan tog över. Hans insatser har dock inte räckt till att göra LG till en av världens sju största smartphonetillverkare. I USA har man dock fortfarande ett riktigt fint fäste, där man ligger på tredje plats efter Apple och Samsung. 

Ämnen