Lägger ner 3 april

Nu skrotas Ericsson Money

Att tjänsten inte lockade tillräckligt många användare var nog en viktig anledning, för nu lägger Ericsson ner sin tjänst Ericsson Money för mobila betalningar.

Publicerad Uppdaterad

Ericsson Money var en tjänst som lät användare föra över pengar till andra kunder hos Ericsson Money via mobilen eller webben. Tjänsten lanserades i juni förra året och låter kunder föra över pengar oavsett operatör eller land. För att ladda sitt konto med pengar så behövde man dock ett annat betalkort att föra över pengar från och nu har alltså Ericsson lagt ner tjänsten.

Kunder hos Ericsson Money har fått ett brev där Ericsson berättar att de ”gör några förändringar som kommer att påverka dig och våra andra värdefulla kunder” och förändringen som genomförs är helt enkelt att tjänsten läggs ner den 3 april i år.

Den som har pengar på sitt konto hos Ericsson kan ta ut de pengarna i en bankomat om man köpt till det Mastercard man kan koppla till sitt konto. De som har pengar kvar på sitt konto när tjänsten stängt kommer att kontaktas av Ericsson Money så att innestående saldo kan återbetalas.

Ericsson Money var en tjänst där Ericsson vände sig direkt till privatpersoner och nu när tjänsten skrotas koncentrerar sig Ericsson istället på att erbjuda motsvarande tjänster för mobila betalningar till sina kunder mobiloperatörerna för att de i sin tur ska erbjuda tjänsterna till sina kunder.